trainIdag satte jag mig på tåget till Malmö för att delta i en konferens om hållbarhet i skolan som genomförs nu på torsdag 14 mars. Konferensen heter ”Lärande för hållbar utveckling – i praktiken” och är en presentation av utvärderingen av ett treårigt samarbete mellan Svenska och Danska skolor. Konferensen kommer att innehålla seminarier, workshops och mingel med branschmänniskor och med de som genomfört detta initiativ, Öresundsklassrummet.

Jag är i Malmö för att nätverka, inspireras och skapa synergier för att förfina det koncept jag just nu utvecklar. Det fokuserar på att hjälpa grundskolor att på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt sätta igång sitt arbete med hållbarhet. Med inspiration från konferensen i Malmö och andra initiativ så kommer jag också att, senare under 2013, att hålla i ett seminarium i Stockholm om Hållbarhet i skolan.